Actueel SD

Gemeente ‘behoorlijk’ in kwestie Zuiddijk

De gemeente heeft niet onbehoorlijk gehandeld in de slepende ruzie op de Zuiddijk in Schuddebeurs.

Dat stelt de Zeeuwse Ombudsman (foto) nadat hij diverse partijen heeft gehoord. Wat de Zeeuwse Ombudsman Gertjan van der Brugge betreft zet de gemeente alsnog in op een bemiddelingstraject.

Al meer dan tien jaar gaat het fout op de Zuiddijk. Buurtbewoners zeggen geterroriseerd te worden door een andere bewoner van die dijk. Laatstgenoemde is hiervoor ook strafrechtelijk vervolgd. Eén van de bewoners – Dominique Dequelle – richtte zijn pijlen op de gemeente in algemene zin en op de burgemeester in het bijzonder. Herhaaldelijk verweet hij burgemeester Gerard Rabelink ‘slappe knieeën’ en weinig tot geen daadkrachtig. Lees het verhaal in WereldRegio.

vrijdag 15 februari 2019