Actueel SD

Hart voor SD wil beloning voor vuilopruimers

Hart voor Schouwen-Duiveland (voorheen Lijst van Gent) gaat zelf vuilnisbakken plaatsen, waar de gemeente het laat afweten.

De partij wil zich hard maken voor een schoon eiland maar ziet nog teveel rotzooi liggen. ,,Er zijn al heel wat initiatieven – denk maar aan de acties van Schoon Schouwen Duiveland en het NME . HvSD wil zich ook inzetten om jeugdverenigingen, scholen en groepen burgers nog meer te betrekken bij zwerfvuilacties. We willen hier een beloningssysteem aan koppelen. Mensen die zich inzetten om hun straat proper te houden moeten hiervoor beloond worden,” zo schrijft Van Gent op internet. Wat zij onder een beloning verstaat is niet duidelijk. ,,Het is natuurlijk belangrijk dat we als gemeentebestuur voldoende vuilnisbakken plaatsen én op strategische plaatsen en daar ook sociale controle op uitoefenen. Sluikstorten kan nooit ongestraft blijven. We streven daarom naar meer controle op plaatsen waar vaak afval wordt gestort en streng beboeten van overtreders.”

donderdag 14 februari 2019