Ondernemen

Zeeuwse Hemel en Man die Bakt vinden elkaar

Ze voelen zich verwant met elkaar. In de kwaliteit die ze leveren en in de manier waarop ze nét even anders kijken naar hun producten.

De Man Die Bakt en de Zeeuwse Hemel (beiden in Zierikzee) werkten de afgelopen maanden aan een speciaal desembrood dat exclusief voor de Zeeuwse Hemel gemaakt is. Joost Pieters van de Zeeuwse Hemel: ,,Al vanaf onze eerste dag werkten wij met bijzonder brood van Nederlands bekendste biologische bakker Menno ’t Hoen. Die is nog steeds geweldig, maar zit in Utrecht. Nu we dichtbij zo’n talentvolle bakker hebben, vonden we dat we de uitdaging aan moesten gaan om samen een smaak te ontwikkelen die vertrouwd is, en liefst nog beter dan we gewend waren. Eric van Doorn (De Man Die Bakt) is daar echt in geslaagd. Na lange tijd proeven en proberen, zijn we samen ontzettend trots op het nieuwe brood dat we vanaf zaterdag gaan serveren.’’

Van Doorn: ,,De vorm houdt het midden tussen een stokbrood en een hoog desembrood. Uniek, gemaakt van biologische grondstoffen en ontworpen voor de typische Zeeuwse Hemelgerechten, die vaak op verschillende kleine boterhammen worden geserveerd. De smaak is iets minder zuur dan het traditionele zuurdesembrood, en iets zachter. Samen met het personeel van de Zeeuwse Hemel zijn deze week de eerste broden gebakken.’ Joost: ‘We vinden het belangrijk dat onze medewerkers voeling hebben met de totstandkoming en kwaliteit van dit bijzondere brood, zodat ze er over kunnen vertellen. Daar kunnen ze zaterdag (16 februari) gelijk mee beginnen, want we houden een proeverij in onze winkel op de hoek van de Melkmarkt en de Dam. Iedereen mag het brood gratis komen proeven, samen met onze nieuwe oogst olijfolie. Een hemelse combinatie.’’ (foto Ruud van der Nat)

woensdag 13 februari 2019