Actueel SD

Gemeente heeft financiële administratie op orde

De gemeente heeft haar administratie goed op orde. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door het bureau NIC.
De gemeente heeft het bureau onderzoek laten doen naar de kwaliteit van haar crediteurenadministratie, met andere worden hoe goed (accuraat) de gemeente betaalt aan haar leveranciers. Het bureau heeft ruim 54.000 facturen geanalyseerd over de jaren 2013 tot en met mei 2018, met een totaalwaarde van € 369 miljoen. NIC geeft aan dat de gemiddelde waarde bij een dergelijk onderzoek tussen 0,03% en 1% van de totaalwaarde van de facturen ligt. Bij onze gemeente is dat slechts 0,002%. NIC heeft geconstateerd dat de gemeente haar zaken goed op orde heeft. Er zijn nauwelijks facturen dubbel betaald of creditnota’s niet verrekend. Wel wordt geadviseerd de NAW-gegevens van leveranciers nog eens goed na te lopen. Voor het onderzoek heeft het bureau driehonderd van de leveranciers aangeschreven.

dinsdag 12 februari 2019