Actueel SD

Zierikzees pand nummer 1250e op duurzame lijst

De woning van Luuk van der Werf en Yolande Paling uit Zierikzee is als 1250ste huis aangemeld en is daarmee een nieuwe mijlpaal voor de Nationale Duurzame Huizen Route.

Het stel verhuisde een paar jaar geleden van Utrecht naar Zierikzee. Na een grondige renovatie en verduurzaming van het monument uit 1650, opende ze aan het havenpark een huiskamergalerie. Een plek waar wonen en werken samenkomt. Wethouder van gemeente Schouwen-Duiveland, Ankie Smit, ging op bezoek om dit duurzame voorbeeld te bewonderen. Luuk en Yolande hebben het grootste gedeelte van de renovatie zelf uitgevoerd. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande materialen. De buitengevels en het dak zijn van binnen geïsoleerd. Ook de vloer is geïsoleerd, met 40 cm dik schuimbeton. De woning wordt verwarmd met een lucht/water warmtepomp en daarnaast betrekken de huiseigenaren hun energie van zonnepanelen en windmolens vlakbij Zierikzee. Het huis is all-electric en van het gas af.

maandag 11 februari 2019