Sport

Padmos, Hameeteman en Grevelingenhout in de prijzen

De jaarlijkse, eilandelijke sportprijzen van de gemeente zijn mooi over het eiland verdeeld.

Over het sportjaar 2018 vielen de onderscheidingen in Brouwershaven (Marika Padmos, beste sportvrouw), Zierikzee (Paul Hameeteman, beste sportman) en Bruinisse (Grevelingenhout, beste sportploeg). Voor laatstgenoemde was het de tweede keer op rij. Hameeteman is ook geen onbekende tijdens de sportverkiezingen. In 2016 kreeg hij de Aanmoedigingsprijs (beste talent), die deze keer naar turner Stan de Looze ging, en over 2017 was hij ook de beste sportman van Schouwen-Duiveland. Padmos verdiende haar eretitel vanwege twee nationale turntitels op het twee na hoogste niveau van Nederland en is in het verleden al diverse malen genomineerd geweest op het Schouwse sportgala. De beste prestatie van zeiler Hameeteman was een tweede plaats op het WK Laser 4.7 onder zestien jaar.

vrijdag 8 februari 2019