Actueel SD

Jansma en Koeman bij kreeft

Kees Jansma opent donderdag 28 maart het Oosterscheldekreeftenseizoen 2019 officieel.

De sportverslaggever, die heeft besloten te stoppen met zijn werk, heeft Nederland jarenlang voorzien van nationale- en internationale sportverslagen. ,,Voor ons is dat een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.
Daarna neemt  de bondscoach van het Nederlands elfta,l Ronald Koeman, de eerst gevangen Oosterscheldekreeft uit handen van eregast Kees Jansma in ontvangst. Koeman veilt deze later op de dag als veilingmeester op de kreeftenmijn in Colijnsplaat voor de stichting Support Casper. Een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Volgens de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft hangt er dit jaar dus rondom de opening van het kreeftenseizoen een hele sportieve ambiance.
Kees Jansma (71) is sportpresentator, producent en voormalig perschef van Oranje. Jansma is sinds 2014 sportpresentator bij Fox Sports, waar hij onder meer de praatprogramma’s ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen met Kees’ presenteert. Jansma stopt na komende zomer als presentator van voetbalprogramma’s op tv.

maandag 4 februari 2019