Varia

Start nieuwe leesclubs in Burgh-Haamstede en Zierikzee

Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats.

Doel van deze week is om het lezen te stimuleren, deelnemen in een leesclub helpt daarbij. Bovendien is het een gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. In Burgh- Haamstede en Zierikzee starten in die week nieuwe leesclubs, op initiatief van Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. In samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde worden startbijeenkomsten gehouden voor een leesclub geschiedenis in Burgh-Haamstede en voor een literaire leesclub in Zierikzee. De informatieve oprichtingsbijeenkomst voor de geschiedenis leesclub in Burgh-Haamstede vindt plaats op woensdagmiddag 30 januari. De bijeenkomst voor een literaire leesclub in Zierikzee is op vrijdagmiddag 1 februari.

Een medewerker van Senia geeft dan uitleg over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomsten zijn geheel vrijblijvend, na de informatieronde en kennismaking met andere belangstellenden kunt u ervoor kiezen om mee te doen. De bijeenkomst voor de geschiedenis leesclub vindt plaats op 30 januari om 14:00 uur in de Bibliotheek Burgh-Haamstede, Julianastraat 22. De bijeenkomst voor de literaire leesclub vindt plaats op 2 februari om 14:30 uur in de bibliotheek Zierikzee, Hatfieldpark 1.

vrijdag 11 januari 2019