Sport

Kerkhove weer snel klaar in kwalificatie Grand Slam-toernooi

Niet voor de eerste keer kan Lesley Kerkhove haar koffers al pakken na de eerste ronde van een kwalificatietoernooi voor een Grand Slam.

In de nacht van maandag op dinsdag verloor de 27-jarige tennisster namelijk van Amandine Hesse tijdens de eerste kwalificatieschifting voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. De start was prima tegen de Francaise, die ruim veertig plekken lager op de wereldranglijst staat en in twee voorgaande duels de minder van de oud-Zierikzeese. Kerkhove pakte de eerste set met 6-1 maar verloor met 7-4 de tiebreak van het tweede bedrijf. In de noodzakelijk geworden super-tiebreak, sinds dit jaar ingevoerd, ging Kerkhove (foto) met 10-8 onderuit. In 2018 strandde ze in de derde kwalificatieronde.

dinsdag 8 januari 2019