Actueel SD

Internet en telefonie nogs steeds probleem buitengebied

Ondanks een initiatief van Agrarisch Schouwen-Duiveland is het internet in het buitengebied nog steeds niet optimaal.

De gemeente heeft hier ook in ge├»nvesteerd. Dat blijft uit de antwoorden op vragen van de VVD, die het probleem aanhangig gemaakt heeft. B en W schrijven: ,,Helaas zijn er nog steeds inwoners en bedrijven in het buitengebied die dagelijks uren verstoken zijn van internet. Veel van deze inwoners en bedrijven zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar omdat dit gekoppeld is aan het internetcontract. Anno 2018 gaat vrijwel al het contactverkeer via de telefoon of internet dus ook voor ondernemers die vanuit huis werken is de digitale bereikbaarheid van groot belang voor hun bedrijfsvoering.” De bedrijven zouden beterschap beloofd hebben en de gemeente zegt vinger aan de pols te houden.

dinsdag 8 januari 2019