Sport

Willemse en Van Grunsven maakten hetzelfde doelpunt

De kop roept waarschijnlijk wat vraagtekens op. Wie in de korte historie van de derby tussen Bruse Boys en MZC’11 duikt, krijgt de antwoorden.

In competitieverband gaan de beide tweedeklassers op Schouwen-Duiveland elkaar op zaterdag 8 december voor de derde keer ontmoeten. De eerste twee editie vonden plaats in het seizoen 2014/2015. In Zierikzee werd het 27 september 2014 1-4 voor Bruse Boys en in Bruinisse was de eindstand op 7 februari 1-2 2015 (foto) voor MZC’11. Opmerkelijk genoeg zorgde Martijn van Grunsven in beide duels voor de 1-0-voorsprong van MZC’11 en maakte Mats Willemse steeds de 1-1. De 1-2 in Bruinisse kwam van de vorig seizoen gestopte Freek Torensma. Martijn Backx, die tegenwoordig aan een rentree in het voetbal denkt, maakte de 1-2 in Zierikzee. Domenique van den Berge, al weken geblesseerd, besliste de wedstrijd in Zierikzee definitief met de 1-3 en 1-4.

donderdag 6 december 2018