Sport

Van Breda maakt debuut bij winnend Forza

In het kader van de verjonging bij de volleybalvrouwen van Forza heeft de veertienjarige Jaida van Breda tegen WHV haar officiële debuut gemaakt.

,,We maakten het ons alleen moeilijk in de derde set”, sprak Forza-coach Mark van der Paal na de in Zierikzee met 4-0 gewonnen wedstrijd van de rode lantaarndrager uit de promotieklasse A. ,,We stonden positioneel bijna altijd goed en wonnen veel side-outs overtuigend.” De setstanden zaterdag in het Laco sportcentrum waren 25-16 25-10 26-24 25-17. Meer over de verjonging bij Forza is te lezen in de papieren editie van WereldRegio van 30 november.
De volleybalmannen van Forza hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Troffen ze vorige week in de competitie Atak’55 2, nu stond het eerste team van Atak’55 in Capelle aan den IJssel tegenover de volleyballers van Schouwen-Duiveland. Na allebei een set te hebben gewonnen (25-22 18-25) keek Forza in het derde bedrijf tegen een 2-7-achterstand aan. Via een betere service werd het gat rap gedicht en sloeg Forza zich mogelijk nog sneller naar setwinst: 25-15. Een snelle voorsprong van ongeveer vier punten in de vierde set gaf het team niet meer uit handen: 25-20. De volgende ronde is zaterdag 22 december.

zondag 2 december 2018