Sport

Delta Sport/EOC verschaft zich wat lucht na enerverend duel

Bart Koetje kon zichzelf wel voor zijn kop slaan toen hij een makkelijke bal op 32-31 miste. Een minuut later werkte de speler van Delta Sport/EOC alsnog de ‘winnende’ achter de Snelwiek-doelman.

Tussen de misser en de treffer van de linkshandige handballer mocht Snelwiek, dat net als Delta Sport/EOC tot zondag slechts twee punten had vergaard, nog een aanval opzetten. Met een leeuwenhart hield de defensie van de Zeeuwse formatie stand waarna de bal via een break-out bij Koetje terecht kwam. Deze keer bleef hij wel koeltjes, bepaalde de eindstand op 33-31 en veroorzaakte daarmee een vreugde-explosie bij het publiek. En heel veel vreugde en opluchting bij zijn eigen team.
Door de verdiende overwinning doet Delta Sport/EOC, al gadeslagen door de drie nieuwe spelers, Remco Potter, Ruben en Denzel Bos en twee oud-spelers Tim Vleeshouwer en Thijs van Splunder, weer ‘mee’ in haar debuutjaar van de tweede divisie. De twee zwaarbevochten punten breng de beste Zeeuwse handbalploeg op twee punten Helius en de tegenstander van zondag in Laco sportcentrum. Ook staat de ploeg van coach John Jansen, die na afloop door liet schemeren waarschijnlijk ook in het seizoen 2019/2020 voor de groep te willen staan, een punt boven Westlandia. Tegen dit team werd tijdens de tweede speelronde de eerste zege van het seizoen 2018/2019 geboekt. Echter, de ploeg is er nog lang niet en dat besef is er maar al te goed. Koen de Bruijn, die een paar weken niet had getraind en zondag met pijnstillers speelde, gaat maandag onder het mes voor een liesoperatie en is een aantal weken uitgeschakeld. Ploeggenoot Kevin Meulmeester vreest voor een veel langere periode vanwege een pittige peesblessure in zijn hand.
Met het wegvallen van deze twee steunpilaren voelen spelers als Brendan Meulmeester, de jongere broer van Kevin, Bart Koetje en Sebastiaan Hoftijzer wel een stukje meer verantwoordelijkheid het team te ‘dragen’. Niet geheel toevallig drukte dit trio binnen het collectief zijn stempel op de wedstrijd door onder meer respectievelijk elf, acht en zeven doelpunten.
Koetje: ,,Op zich was ik trefzeker vandaag. Maar toen het nodig was, miste ik”. Meulmeester: ,,Het was een goed potje. We moesten winnen en speelden net als de afgelopen duels met een team. Dat doen we echt goed. De echt belangrijke spelers zijn er niet en anderen pakken dat over”. Koetje weer: ,,Er is hard voor gewerkt, zeker met de blessures die we hebben. Ik ben trots op het team. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het was een belangrijke pot. Als we niet gewonnen hadden, blijf je lang onderaan staan. Dit is goed voor de sfeer in het team”. En doelend op het ontbreken van De Bruijn en Kevin Meulmeester de komende tijd: ,,Heel veel mensen in ons team hebben kwaliteiten en kunnen scoren. Dat blijkt vandaag”. Jansen: ,,Dit is een hele mooie teamprestatie. Ik zag een gedreven ploeg”.
Delta Sport/EOC was bijna de hele wedstrijd leading. Na een 2-4-achterstand stond de thuisploeg steeds op voorsprong. Al redelijk snel daarna had ze een marge van vier treffers waarvan er tijdens de rust twee (16-14) van over waren. Na de pauze speelde het team zich wederom na een marge van vier: via 20-16 werd het 23-19, 28-24 en 31-27. Wat foutjes zorgden ervoor dat Snelwiek een kleine vier minuten voor tijd op 31-29 kwam. ,,We maakten het onnodig spannend”, merkte Jansen op. ,,Dan zie je toch weer de druk van de wedstrijd. Spelers kijken naar de klok; dat kun je niet verdoezelen. Ik zag de bui op 32-32 een beetje hangen. Teveel foutjes kunnen je de wedstrijd kosten.” Zo ver kwam niet omdat Koetje de verlossende 33-31 binnen knalde.
Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Brendan Meulmeester 11, Bart Koetje 8, Sebastiaan Hoftijzer 7, Rick de Vlieger 3, Myron Bouwmeester, Ardian Ajdar 2

 

zondag 2 december 2018