Sport

Janson: ,,Blijkt achteraf dat het niet zomaar iets is geweest”

Met zijn tweede basisplaats en tweede goal op rij is Ramon Janson zich weer aardig aan het oprichten. Met Kloetinge won hij zaterdag op een nat en glibberig Wesselopark met 5-1 van De Meeuwen.

Na veel invalbeurten van een halfuur tot drie kwartier lijkt het er nu voorzichtig naar uit te zien dat Janson een plaats in de basiself van Kloetinge-trainer Marcel Lourens toebedeeld krijgt. Zelf waakt de Zierikzeese voetballer voor al teveel optimisme. ,,Bij Kloetinge is de basis geen zekerheid. Daar moet je hard voor trainen.” Janson (foto) komt van een lange weg omdat hij in korte tijd twee kruisbandblessures had opgelopen. ,,Het blijkt achteraf dat het niet zomaar iets is geweest. Het duurt gewoon lang voordat je weer in je ritme komt. Conditioneel en mentaal, maar ik heb nooit angst gehad”, sprak Janson zaterdag na afloop van de Zeeuwse derby.
,,We waren de hele wedstrijd wel dominant”, vond Janson. ,,Na de 2-0 (al in de twaalfde minuut, red.) werd het voor De Meeuwen een lastig verhaal en was het voor ons zaak de nul te houden.” Janson zelf kreeg nog voor rust een goede mogelijkheid op 3-0. ,,Die had er in gemoeten. Ik had ‘m eventueel nog mee kunnen nemen, maar dat is een keuze die je maakt.” Na een klein kwartier na rust viel de tweede speler van Schouwen-Duiveland in Kloetinge-dienst, Luuk van Vossen uit Burgh-Haamstede, in. Hij zag Janson de assist voor de 3-0 geven en de Zierikzeeënaar met een lage, ogenschijnlijk houdbare bal de 4-0 maken. Zelf verzorgde Van Vossen de assist op de 5-1. Janson: ,,Ik kan wel tevreden zijn. Ik merk wel dat ik steeds fitter worden dat ik ook lekker mijn draai ga vinden.”
Door de zege blijft het Kloetinge van Janson en Van Vossen op een punt van de koplopers SHO en Rijsoord staan. Een derde speler van Schouwen-Duiveland in de Kloetinge-selectie, Koen van den Berge uit Burgh-Haamstede, heeft het vooralsnog niet waar kunnen maken bij Kloetinge. Hij speelt zijn wedstrijden in het tweede van de Zuid-Bevelandse club.

 

zaterdag 1 december 2018