Sport

Duiveland overtreft zichzelf tegen rode lantaarndrager

Duiveland heeft op de tiende speeldag de grootste zege in het seizoen 2018/2019 geboekt. Rode lantaarndrager Vosmeer werd op het Oostersportpark met liefst 12-0 verslagen. Ronald Zwager (op de foto rechts) maakte zes treffers.

Eerder dit seizoen boekte de ploeg van trainer Rohan de Geus al drie ‘tieners’ tegen Hansweertse Boys, Brouwershaven en Rillandia. Tot nu toe maakt Duiveland bijna zeven doelpunten gemiddeld per wedstrijd. FC De Westhoek is ‘het’ even kwijt. Vorige week verloren de blauwhemden met 3-2 van DWO’15, dat zaterdag met 3-0 te sterk was voor Brouwershaven, en nu moest de ploeg genoegen nemen met een volgens coach Steven Seedo terecht gelijkspel. Voor poulegenoot SKNWK was het tegen Waarde weer ‘net niet’.
Derdeklasser ZSC’62 leed volgens trainer John Tahapary in en tegen Klundert een geflatteerde nederlaag. Door een geweldige volley van Robin Provoost kwam ZSC’62 op 0-1, maar werd het voor rust gelijk door een discutabele vrije trap die ook nog eens van richting werd veranderd. ,,In de tweede helft was Klundert meer in balbezit, maar niet echt gevaarlijk”, aldus Tahapary. Twintig minuten voor tijd viel de 2-1 waarna ZSC’62 één op één ging spelen met als gevolg nog twee Brabantse doelpunten in de laatste vijf minuten.
Een week voor de derby zijn Bruse Boys en MZC’11 nog maar twee punten van elkaar verwijderd via respectievelijk de zesde en negende plaats. De Zierikzeese formatie klom wat door de tweede opeenvolgende zege. MZC’11-trainer Edwin Kriens: ,,Vanaf het begin hebben we initiatief genomen, maar in de eindfase waren we te gehaast. Hierdoor leden we te veel balverlies. De 3-1 kwam uit de omschakeling”. Net als MZC’11 twee weken geleden verloor Bruse Boys met 4-0 van Terneuzense Boys. ,,Het was plichtmatig”, zag coach Marco Groeneveld. Na een 2-0 achterstand kreeg zijn team via onder andere Ingmar Quist en Mats Willemse kansen om terug te komen. Na de pauze waren er wat omzettingen in het elftal maar betekende de 3-0 in de 52e minuut de doodsteek voor de wedstrijd en Bruse Boys. ,,Op de overwinning is niets af te dingen”, vond Groeneveld, die de vijftienjarige Pepijn de Bruine liet invallen voor Olaf Willemse. ,,Een prima debuut.”

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Terneuzense Boys-Bruse Boys 4-0
MZC’11-Krabbendijke 3-1 (1-0 en 2-0 Tim de Looze, 3-1 Michiel de Vries)

Derde klasse B:
Klundert-ZSC’62 4-1 (0-1 Robin Provoost)

Vierde klasse B:
Brouwershaven-DWO’15 0-3
Duiveland-Vosmeer 12-0 (1-0 Ronald Zwager, 2-0 en 3-0 Joran Maliepaard, 4-0 Leen IJzelenberg 5-0 en 6-0 Ronald Zwager, 7-0 Luuk van Duijn, 8-0 en 9-0 Ronald Zwager, 10-0 Michael Jonker, 11-0 Robbert de Bruine, 12-0 Ronald Zwager)
Waarde-SKNWK 2-1 (Dion de Jonge)
FC De Westhoek-VVC’68 2-2 (1-0 Gijs van Duijvenbode, 2-2 Rick Lifino)
WIK’57-SPS 1-2 (1-1 Rick Bevelander)

 

zaterdag 1 december 2018