Varia

Duizend bossen bloemen voor mantelzorgers

Mantelzorgers verdienen waardering voor de vaak jarenlange (en onbetaalde) zorg voor iemand uit hun nabije omgeving.

Om die waardering tot uitdrukking te brengen krijgen mantelzorgers op Schouwen-Duiveland vrijdag een bloemetje. Wethouder Cees van den Bos (SGP, sociaal domein) reikt vrijdagochtend het eerste bloemetje uit. Daarna gaan vrijwilligers op pad om ruim duizend boeketten te bezorgen bij mantelzorgers die zijn aangemeld bij het SMWO. Met het mantelzorgbloemetje ontvangen mantelzorgers ook een kaart waarmee ze het mantelzorgcompliment kunnen aanvragen. Dit mantelzorgcompliment is een bedrag van € 75,-. Hiermee wil de gemeente Schouwen-Duiveland de inzet van al die mantelzorgers wil waarderen. Daarnaast ontvangen ze ook de nieuwe folder over mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken,

Wie een mantelzorger is of kent en geen boeket heeft ontvangen kan vanaf vrijdag het mantelzorgcompliment aanvragen via www.schouwen-duiveland.nl. Zoek op mantelzorgcompliment. Degene die hulp wil bij het aanvragen kan bellen naar de gemeente, op telefoonnummer 452 000. Aanvragen is mogelijk tot en met 28 februari 2019. Ook wie mantelzorg ontvangt kan dit compliment voor zijn mantelzorger aanvragen.

donderdag 8 november 2018