Actueel SD

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester voorlopig uitgesteld

De verkiezing voor een nieuwe kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland is voorlopig uitgesteld.

Dit hebben de gelijknamige gemeente en SMWO dinsdag bekendgemaakt. Ondanks verlenging van de sluitingstermijn is het minimale aantal van vijf kinderen niet gehaald. Na overleg met de huidige kinderburgemeester Stan van der Wekken (foto) is er voor gekozen om de termijn van zijn benoeming tot de zomervakantie 2019 te verlengen.
Stan van der Wekken heeft laten weten het erg jammer te vinden dat er te weinig aanmeldingen zijn. ,,Want het is echt leuk om kinderburgemeester te zijn”, vindt hij. Toch is Stan van der Wekken ook wel blij dat hij zich nog tot komende zomer voor de kinderen van Schouwen-Duiveland in kan blijven zetten.
Burgemeester Gerard Rabelink en kinderburgemeester Stan bezoeken in het nieuwe jaar de scholen op Schouwen-Duiveland om meer te vertellen over het kinderburgemeesterschap en hoe leuk het is om kinderburgemeester te zijn.

dinsdag 6 november 2018