Actueel SD

Geen regenboogvlag, wel lespakketten

Het CDA komt met samen met de Christenunie met het plan om leerlingen in het voortgezet onderwijs te informeren over de diversiteit in de samenleving.

Dat is volgens de twee partijen ,,voor sommige groepen in onze samenleving niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld op het gebied van seksuele geaardheid.” De gemeente heeft overigens alleen een formele relatie met Pieter Zeeman; niet met de vaak christelijke scholen buiten het eiland. Uit het voorstel van de ChristenUnie en het CDA wordt niet duidelijk of zij ook willen investeren in de scholen buiten de regio. Het voorstel wordt donderdag ingediend tijdens het jaarlijks begrotingsdebat. Eerder nog besloot de meerderheid in de raad, dat de regenboogvlag als symbool voor anders geaarde mensen er niet mocht komen. Inmiddels staat Schouwen-Duiveland daar als gemeente in Zeeland alleen in.

zondag 4 november 2018