Sport

Veel wereldtoppers naar DAM-X

Het evenement DAM-X groeit en nog nooit werden er zo veel wereldtoppers van verschillende windsurfdisciplines verwacht.

Van 10 tot en met 14 oktober is zeil- en surfcentrum Brouwersdam voor de vierde keer gastheer van het Europees kampioenschap freestyle windsurfen en organiseert daaromheen het DAM-X event. Niet alleen freestylers maar nu ook wave- en slalom-toppers komen naar de Brouwersdam om aanwezig te zijn bij deze internationale happening.
De grootste naam op het evenement is Ricardo Campello, drievoudig wereldkampioen en tweemaal vice-kampioen in de golven (wave). Hij maakt sprongen tot wel achttien meter hoog en surft op de hoogste golven. Campello (foto) is de hele week aanwezig en verschillende interviews en handtekeningen sessies geven op zaterdag 13 en zondag 14 oktober. Verder is Jordy Vonk, vierde op de wereldranglijst slalom, bij DAM-X aanwezig. Hij doet mee aan de DAM-X Slalom evenals Kiran Badloe, een trainingsgenoot van Dorian van Rijsselberghe die een grote kans heeft om naar de Olympische Spelen van 2020 te gaan. Naast deze jongens zijn er dit jaar uiteraard ook weer de toppers binnen het freestylen. Aanwezig zijn Adrien Bosson (tweede op de wereldranglijst), Amado Vrieswijk (derde op de wereldranglijst), Yentel Caers (vierde op de wereldranglijst), Steven van Broeckhoven (wereldkampioen in 2011). Ook toppers als Anthony Ruenes en Tonky Frans ontbreken niet. Frans maakt dit jaar de grootste kans om voor het eerst in zijn carrière Europees kampioen te worden.
Naast de wereldtop zijn er ook lokale helden die aan de start verschijnen. Bij het EK voor de profs komt Davy Scheffers uit Zierikzee uit op zijn thuisbasis en bij het jeugd EK varen onder andere Tijmen Meijer, Bodhi Kempen en Tigo Kort mee. Bij de vrouwen zijn de beste freestylester ooit, Sarah-Quita Offringa (elf keer wereldkampioen), en Brouwersdam-local Maaike Huvermann van de partij.

dinsdag 9 oktober 2018