Actueel SD

Oppositie opent Regenboogloket op Hatfield-parkeerplaats

Hoewel op donderdag 11 oktober de regenboogvlag niet op het gemeentehuis zal wapperen, is op initiatief van PvdA, Lijst Jet van Gent, SP en D66 besloten toch tot een regenboogactie over te gaan.

Vrijwel direct nadat op 27 september de motie van de PvdA om de regenboogvlag te hijsen wederom werd afgewezen, werd het idee geboren om als alternatief een regenboogloket te openen. De redenen om deze vlag niet op het gemeentehuis te hijsen worden door dit loket van tafel geveegd aldus de initiatiefnemers. De regenboogvlag staat wereldwijd bekend als symbool van de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Met de vlag en het loket hopen de partijen laagdrempelig de mogelijkheid te geven aan iedereen die vragen heeft over LHBT, wat staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Het loket wordt gerealiseerd in de regenboogcamper en is te vinden op de parkeerplaats Hatfieldpark schuin tegenover het gemeentehuis in Zierikzee. Het loket zal geopend zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur en iedereen kan er informatie krijgen van deskundigen van het LHBT Netwerk Zeeland.

dinsdag 9 oktober 2018