Varia

Handen uit de mouwen voor Pieter Zeeman-leerlingen

Op vrijdag 12 oktober organiseert Pieter Zeeman in samenwerking met welzijnsorganisatie SMWO weer de Pieter Zeeman Doet!-dag.

Op deze dag dragen alle leerlingen van havo en vwo 3 hun steentje bij aan Schouwen-Duiveland door het verrichten van vrijwilligerswerk. De leerlingen hebben een keuze gemaakt uit verschillende activiteiten. Een aantal leerlingen gaat helpen bij het organiseren van een bingo bij de Wieken. Ook de bewoners van Borrendamme krijgen bezoek van de leerlingen. In acht verschillende woongroepen worden leerlingen ingezet bij allerlei activiteiten. Met deze bewoners gaan de leerlingen een spelletje doen, een liedje zingen of een kopje thee of koffie drinken met een gezellig kletspraatje erbij.
Op 12 oktober is het ook Wereld Reumadag. Het Reumafonds heeft een stand onder De Beuze, midden in de stad. Leerlingen kunnen helpen met boodschappen sjouwen, cadeautjes inpakken, en aandacht vestigen op het Reuma Fonds. De leerlingen gaan ook buiten aan de slag. Er moeten flink wat wilgen worden geknot aan de Roterdijk richting Dreischor. Ook bij de Ruilwinkel en het jongerencentrum gaan steken leerlingen de handen uit de mouwen. Daarnaast nemen de leerlingen zelf wat mee van huis om in de Ruilwinkel te ruilen. Ook de actieve Bende van het Strand gaat proberen samen met Pieter Zeeman leerlingen weer een deel van het strand schoon te maken.

dinsdag 9 oktober 2018