Actueel SD

Bedrijvenpark Zierikzee aan de slag met BIZ

De projectgroep die sinds deze zomer bezig is met de plannen voor de realisatie van een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) voor Bedrijvenpark Zuid in Zierikzee gaat op dinsdag 23 oktober de plannen presenteren aan alle betrokken ondernemers op het bedrijvenpark.

De bijeenkomst zal worden gehouden bij Omoda en rond 17.00 uur starten met een rondleiding door het bedrijfDe gemeenteraad stimuleert al vele jaren ondernemersinitiatieven voor de oprichting van BIZ-Zones binnen de gemeente en beloont de realisatie daarvan zelfs met een extra Economische Impuls in de vorm van een jaarlijkse financiële bijdrage gedurende vijf jaar, voor plusinvestering in de betreffende BIZ-zone. Wethouder Daniël Joppe, zal aanwezig zijn op de bijeenkomst, waarvoor ook de gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd. Op 25 oktober zal de vaststelling van de BIZ-Verordening aan de orde zijn in de gemeenteraad. Bedrijvenpark Zuid (Zuidhoek) is een voor Zierikzee en de regio belangrijk bedrijfsterrein. Het opzetten van een BIZ is een geschikt instrument om een fundament te leggen. Er zijn in Nederland inmiddels tussen de 300 en 400 BIZ- zones. Op Schouwen-Duiveland zijn er al BIZ-Zones voor de binnenstad van Zierikzee en voor Groot-Renesse. Het project is gericht op een start van de BIZ-Zone per 1 januari 2019. Alle actuele informatie is te vinden op de projectwebsite www.vbzzierikzee.nl .

maandag 8 oktober 2018