Sport

Kerkhove plaatst zich met twaalfde zege voor WTA Hong Kong

Lesley Kerkhove heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdschema van een WTA-toernooi in Hong Kong. Ze deed dat met haar twaalfde opeenvolgende overwinning.

Waren de tegenstanders van haar onlangs twee gewonnen Challengers in Lissabon en Clermont-Ferrand niet altijd van een bijster hoog niveau (lees: positie op de wereldranglijst), In Hong Kong boekte de 26-jarige tennisster dit weekend twee knappe zeges in het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde won de oud-Zierikzeese zaterdag in drie sets van de Amerikaanse Claire Liu (6-0 6-7 7-5) en zondag van haar landgenoot Caroline Dolehide: 7-6 4-6 6-3. Claire staat 140e en Dolehide 133e op de wereldranglijst. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft Kerkhove (foto) Bibiane Schoofs, 181e op de WTA-ranking. Kerkhove komt maandag 8 oktober waarschijnlijk weer de toptweehonderd binnen.

zondag 7 oktober 2018