Sport

De Vries en Goudswaard in toptwintig Kustmarathon

Bij zijn eerste deelname aan de Kustmarathon werd Wouter de Vries meteen de beste atleet namens Schouwen-Duiveland.

De Zierikzeese (ultra)hardloper, die een maandje geleden bij de WK 100 kilometer in Kroatië de derde Nederlander was, noteerde een tijd van 2.58,18 uur en werd hiermee veertiende in het overall klassement. De Vries deed er een kleine 24 minuten langer over dan de Belgische winnaar Willem van Schuerbeeck. ,,Het is een supermooi parcours”, reageerde De Vries na afloop, ,,maar het was best zwaar. Zeker op het strand schoot het niet op. Het is een wedstrijd die iedere Zeeuwse hardloper gelopen moet hebben. Maar lange afstanden liggen mij beter”, refereerde hij bijvoorbeeld aan het recente WK.
Vier plaatsen achter De Vries finishte plaatsgenoot Niels Goudswaard als achttiende. Zijn tijd van 3.02,55 uur was tevens toereikend voor de overwinning in zijn categorie M45. ,,Weer een kei erbij”, sprak de Zierikzeeënaar trots. ,,Daar doe je het voor.” De eerste drie van alle verschillende leeftijdscategorieën krijgen namelijk een basaltkei uit een dijk bij Zoutelande. ,,Daar doen ze dan een medaille op. Dit is mijn vierde. Dan kan ik binnenkort mijn straat opnieuw betegelen”, lachte hij achter de finish, al gedouched en gemasseerd. Het was niet altijd lachen tijdens de zestiende editie voor Goudswaard. ,,Het was echt heel zwaar: het was warm en het strand was heel slecht. Ik ben te hard begonnen. Dan kom je jezelf de laatste tien kilometer tegen. De laatste tien was echt afzien.”
Vrijdag in de papieren editie een uitgebreide terugblik op de Kustmarathon met de ‘mindere goden’ en hun reacties.

 

 

zondag 7 oktober 2018