Sport

Bliek bekroont basisdebuut met (bijna beloonde) goal (update)

Julius Bliek, voormalig inwoner van Burgh-Haamstede, heeft tijdens de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie zijn debuut in de basis van Go Ahead Eagles gemaakt.

De voetballer deed dat als linksback tegen Sparta, een duel dat vrijdag in de Adelaarshorst in Deventer in 2-2 eindigde. Lang zag het er naar uit de thuisploeg drie punten zou binnenhalen. Onder meer dankzij Bliek die de 2-0 na ongeveer een uur spelen aantekende. In de eerste minuut van blessuretijd maakte Sparta 2-2. Bliek (foto) speelde de hele wedstrijd.
Bliek nam in de basis de plaats over van Ronald Baas, de linksback die vorige week geblesseerd raakte en die toen ook werd vervangen door eerstgenoemde. ,,Hij was nog niet fit voor Sparta en dus mocht ik beginnen. Ik ben heel blij. Het is alleen jammer dat we de wedstrijd niet over de streep hebben kunnen trekken. Bij de tweede goal hadden er meerdere schuld.” Bliek is na het treffen met Sparta, waartegen hij wel een ‘ijsbeentje’ aan overhield, vol vertrouwen over de nabije toekomst. ,,Het is aan de trainer nu. Ik heb nu mijn visitekaartje afgegeven. Baas is niet slecht, maar ik kan ook van waarde zijn. Ik kom er aan en ik voel me fit.”

 

 

 

zaterdag 6 oktober 2018