Sport

Belg Van Schuerbeeck wint zestiende editie Kustmarathon

Willem van Schuerbeeck heeft op indrukwekkende wijze de zestiende editie van de Kustmarathon gewonnen.

Vanaf de start in Burgh-Haamstede – het startschot aan de Ring werd gegeven door de ernstige zieke organisator Lein Lievense – nam hij het hazenpad om de concurrentie verbluft achter te laten. Bij een eerste ‘meetpunt’, het nieuw in het parcours opgenomen Burghsluis, had Van Schuerbeeck (foto) al vijftien seconden voorsprong. Hierna bleef de Belgische atleet, deelnemer aan de olympische marathon in 2016, het tempo opschroeven om vervolgens aan de finish ruim twee minuten over te houden op de nummer twee. Van Schuerbeeck voltooide de 42,195 kilometer tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande in 2.34,16 uur.

zaterdag 6 oktober 2018