Actueel SD

Traditionele perenverkoop in Burgh

Voor de 144e maal wordt op de derde zaterdag in september (zaterdag 15 september dus) de traditionele perenverkoop gehouden.

Wie regelmatig langs de Burghse Ring komt heeft het al gezien: dit jaar is er heel wat te veilen. De bomen hangen vol en de peren zijn klaar voor de pluk. Op de 15e september om 09.30 uur zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur het startsein geven voor de verkoop door de veilingvoorwaarden voor te lezen. Dit gebeurt voor Slagerij Floresteijn. Daarna gaat de veilingmeester, de heer Van Felius, de aanwezigen voor door het dorp en worden alle bomen, afzonderlijk of in kavels, bij opbod verkocht. De stoofperen zijn onbespoten en van goede kwaliteit. Het gaat om twee soorten perenbomen: St Remy en Gieser Wildeman. Direct na de verkoop kunnen de kopers met plukken beginnen.

maandag 10 september 2018