Actueel SD

Bruinisse gaat voor mosselrecord

Het was al eerder aangekondigd, maar nu is het zeker. In Bruinisse wordt vrijdag 14 september een poging ondernomen om de langste mosseltafel te gaan inrichten.

Een recordpoging. In Bruinisse hebben de mosselrestaurants de handen ineengeslagen. Mosselen moeten nóg beter op de kaart gezet gaan worden. En wie zich dan verleid voelt om ze te gaan eten, ‘moet’ naar Bruinisse. Zo is de strategie in het dorp. In Zierikzee is zo’n tien jaar geleden ook een poging ondernomen om het record te vestigen. Het initiatief sneuvelde al in de voorbereidingen. Dat zijn ze in Bruinisse niet van plan.

Tijdens de festiviteiten rondom Bruinisse 550 jaar moet het dus gaan gebeuren. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de restaurants van het mosselgilde en de plaatselijke Albert Heijn. Voor €9,95 worden er mosselen geserveerd en krijgen de deelnemers het nu al legendarische genoemde mosselbord erbij.

Het mosselseizoen is vorige week officieel van start gegaan. Minder spectaculair dan in het verleden. Dat heeft alles te maken met de hangcultuur, die al veel eerder te krijgen is. Ook worden er vanuit Yerseke veel Duitse en Deense mosselen op de markt gebracht. En dat gebeurt al voordat de bodemmosselen in Zeeland geschikt zijn voor consumptie.

vrijdag 10 augustus 2018