Sport

Wielrenners ronde Zierikzee slaan Wevershoek over

Het parcours van de wielerronde van Zierikzee wordt voor de editie van 2018 gewijzigd.

Als het bevalt, wordt de nieuwe route van vanaf 2019 gangbaar. De start van de ronde van Zierikzee, gehouden op vrijdag 24 augustus, is op het Havenplein waar die voorgaande jaren bij stadscafé De Banjaard aan de Nieuwe Haven werd gehouden. Na het Havenplein gaat het richting de Weststraat en wordt en er linksaf geslagen richting de Hoofdpoortstraat. Tijdens eerdere edities werd er na de Poststraat de Wevershoek ‘ingedoken’ om vervolgens in de Hoofdpoortstraat (foto) terecht te komen. De wijzigingen worden aangebracht vanwege het 35-jarige jubileum van de ronde. Meer hierover in de papieren editie van WereldRegio van vrijdag 10 augustus.

woensdag 8 augustus 2018