Actueel SD

Schorre Cor aangemeld voor Boekenprijs

Het boekje ‘Schorre Cor; het kanon van Zierikzee’ van Dieuwke Parlevliet uit Zierikzee is aangemeld voor de Zeeuwse Boekenprijs 2018.

De illustraties zijn van de eerder dit jaar overleden cartoonist en kunstenaar Arie Roon uit Brouwershaven. Het is een uitgave van ZB Boek, Stichting Zeeuws Blauw.
De Stichting Vrienden van het Stadhuismuseum in Zierikzee bestond vijf jaar. Daarom werd aan Dieuwke Parlevliet en tekenaar Arie Roon gevraagd een voorlees- kleurboek te maken over het verhaal van het kanon van Zierikzee. Het kanon bevindt zich sinds 2016 in de collectie van het Stadhuismuseum. Het oorspronkelijk in 1552 voor de stad Zierikzee gegoten kanon werd gevonden bij een Engelse schatduiker die gelogen had over de herkomst en die sindsdien in de gevangenis zit.

dinsdag 31 juli 2018