Actueel SD

Toch ProWonEc-partner aan de slag voor de gemeente

Ondanks de miljoenenclaim van ProWonEc aan het adres van de gemeente, krijgt ProWonEc-partner Van de Linde toch een klus van de gemeente.

Het gaat om de restauratie van de Zuidwellebrug in Zierikzee. De brug is gebouwd in 1784 en daarna een aantal keren gerestaureerd. In de periode 1952-1955 zijn er flinke reparaties uitgevoerd aan het metselwerk. Uit beschikbare foto’s blijkt dat de brug destijds (voor en zeker na de watersnoodramp) in een zeer slechte staat verkeerde. In 1955 is deze volledige restauratie gereed gekomen. Maar inmiddels is de brug in slechte staat en moet deze worden opgeknapt.
ProWonEc is een consortium van bouwers, dat tal van bouwplannen had op het eiland onder de naam Innovation Island. De gemeente trok de stekker uit die samenwerking, waarop ProWonEc een miljoenenclaim indiende. Die loopt nog en tot die tijd willen burgemeester en wethouders zelf bepalen of en met wie ze zaken doen. Van de Linde uit Goes lijkt dus geen probleem.

dinsdag 10 juli 2018