Actueel SD

Directeur milieuclub reist door Zeeland

Van 15 juli tot en met 28 juli loopt Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie, door de Zeeuwse natuur.

Met de start op de Brouwersdam stapt zij letterlijk Zeeland in. Via Schouwen-Duiveland ontdekt ze de eilanden en eindigt haar reis in Zeeuws-Vlaanderen. Met iedere stap loopt zij dieper Zeeland in.

Von Harras heeft de persoonlijke behoefte te landen en een sterkere verbinding te voelen en creëren met Zeeland. Dit vanuit persoonlijke motivaties maar ook vanuit haar functie als directeur van de ZMf. Tijdens haar twee weken durende reis door de provincie wandelt Ira dagelijks door een nieuw stuk Zeeland. Onderweg ontvangt zij lessen uit de natuur, mede gegeven door diverse bijzondere en inspirerende personen die persoonlijk of vanuit de ZMf in verbinding staan met Ira.

Zo wordt er een workshop gegeven over wolken en weersvoorspelling en heeft Ira de unieke eer gekregen te overnachten in de Plompetoren. Ook de Veerse Watergang, Fort Rammekens en een overtocht per kayak over de Oosterschelde staan op het programma. Op deze vaste punten na is niet de gehele wandeling geregisseerd; zo laat Von Harras vooral op haar pad komen waar ze terechtkomt; om lessen te leren, te eten en te slapen.

dinsdag 10 juli 2018