Actueel SD

Strandbarbecue voor strandbeheerders

Als blijk van waardering voor de samenwerking en inzet, organiseert de gemeente Schouwen-Duiveland dinsdag (morgen) een barbecue voor alle partners die op het gebied van strand(veiligheid) actief zijn.
Tijdens deze barbecue lanceert Theo Nieuwenhuizen, directeur van Habo Hoveniers, de strand-app ‘Strand Schouwen’. De strand-app is, in samenwerking met de gemeente, de reddingsbrigade en de plaatselijke horeca, ontwikkeld door de Groencombinatie die verantwoordelijk is voor het strandonderhoud. Bezoekers van de Schouwse stranden kunnen met deze gratis app praktische informatie vinden over de veiligheid, zwemwaterkwaliteit, getijden, het strand, de strandpaviljoens en strandactiviteiten. Ook kan de strand-app gebruikt worden om afwijkende en/of gevaarlijke situaties onder de aandacht te brengen.
Verder overhandigt wethouder Van Burg de sleutels van twee nieuwe reddingsvoertuigen aan de Strandreddingsbrigade Westerschouwen.

maandag 9 juli 2018