Sport

,,Misschien iets meer er insteken om er wat uit te halen”

,,Duidelijk”, was het commentaar na afloop van Henk Schouten, de coach van het Schouws elftal, op de 1-14-nederlaag tegen FC Dordrecht.

,,We waren ondermaats”, sprak Sven Heijboer, die bij 0-8 de eer redde, over de vertoning van het eilandelijke keurkorps, ,,en dat is normaal tegen zo’n ploeg. Je geeft de doelpunten constant heel makkelijk weg, zeker als de stand steeds hoger oploopt. We hebben niet veel gecreëerd en gewoon heel veel weggegeven.” Desondanks vindt de speler van MZC’11 het leuk om tegen ploegen zoals Dordrecht te spelen. ,,Maar”, stelt Heijboer, ,,dan moeten we er misschien iets meer insteken om er wat uit te halen en er wat leuks van te maken. Dan is het voor beide ploegen nog net iets leuker.” Schouten: ,,We hebben van tevoren gezegd om proberen blijven te voetballen. Dat hebben we gedaan. We kunnen de boel wel dichtgooien, maar dan is er ook geen lol aan”.
Over de enige, Schouwse goal maakte Heijboer niet al teveel ophef. ,,Volgens mij stond de keeper een beetje verkeerd voor zijn goal. De bal was niet zo heel ver in de hoek. Maar goed, hij zat er in en dat is altijd leuk.”

zondag 8 juli 2018