Sport

Dordrecht keert met recordzege op Schouws elftal huiswaarts

Na nog geen minuut spelen moest het Schouws elftal haar eerste tegentreffer incasseren en ook daarna liet FC Dordrecht zelden het gaspedaal los. Het werd zaterdagavond uiteindelijk 1-14.

Deze monsterscore betekende voor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer de grootste zege op de beste voetballers van Schouwen-Duiveland waar nu al een aantal seizoenen jaarlijks tegen gespeeld wordt op sportpark Van Zuijen in Burgh-Haamstede. In 2017 werd namelijk onder zette natte omstandigheden met 0-9 verloren. Eerdere edities eindigden in 0-6 (2014) en 1-5 (2015), maar ook een 2-1-zege in 2016.
Op de 1-14 was vanzelfsprekend niets af te dingen. Bij 0-8 redde MZC’11-speler Sven Heijboer de eer. In de eerste helft kreeg Ramon Janson, Zierikzeeënaar in Kloetingse dienst, een goede mogelijkheid op een treffer maar zag zijn inzet gestuit door de FC Dordrecht-goalie. De jonge Zierikzeese speler Jesse Kalwij had na rust ook een zekere goal op zijn schoen maar faalde toch.

zaterdag 7 juli 2018