Sport

Deltaweekend onder ideale omstandigheden

Het Deltaweekend, de jaarlijkse wedstrijdserie voor zeiljachten op de Oosterschelde, is bij ideale omstandigheden een groot succes geworden. 

Zierikzee was het bruisend centrum van de actie. Voorzitter Willem Johannesma kijkt vol vertrouwen de volgende jaren tegemoet. ,,Het deelnemersaantal is stabiel en voor volgend jaar hopen we met open boten en eenheidsklassen de opgaande lijn in inschrijvingen weer op te pakken.” Er waren meer buitenlandse deelnemers dan in voorgaande edities: er kwamen veel Belgische boten aan de start, maar ook enkele Duitse en een Engels, een Frans, een Europees en een Fins team. Deze en verschillende Nederlandse teams zagen in het Deltaweekend een uitstekende training voor de Offshore Sailing World Chamionships (buitengaatse wereldzeilkampioenschappen) die van 12 tot en met 20 juli in Scheveningen worden gehouden. (foto Anusjka Martens, Objective Fotografie)

woensdag 13 juni 2018