Actueel SD

Anywave aangekleed op naar muzikaal weekend

Het meerdaagse muziekfestival Anywave in Zierikzee is weer aan de gang.

En meer nog dan in voorgaande jaren is er dit keer op de aankleding gelet. Anywave in Zierikzee is tientallen jaren vooral een muziekfestival geweest, waar het louter om de muziek draaide. Dat was voor het publiek voldoende. Een reünie voor velen. Maar onder de bezielende leiding van voorzitter Swen Blikman is ook de aankleding onder handen genomen.

Zo is het achterterrein nu een zelfstandige omgeving met een grote witte, open tent en diverse lounge settings, gemaakt van pallets. Op die manier wordt ook geprobeerd het publiek meer op het terrein te houden en zo de buurt tot minimale last te zijn. Blikman: ,,Natuurlijk gaan mensen weer op dijk zitten als het weer mee zit, maar nu is het achterterrein ook gezelliger en zullen de mensen ook hier blijven.” Ook de WC’s zijn uitnodigender, waarbij zelfs discolicht is geïnstalleerd. Op het voorterrein zijn waterbakken omgetoverd in een ‘lichtorgel’. Ook de bar en de muntjeskraam hebben een update gekregen. De afgelopen dagen is er door man en macht gewerkt aan de nieuwe setting. Een visitekaartje voor politiek Schouwen-Duiveland overigens, dat binnenkort een besluit moet nemen over een nieuw Brogum. En de uitstraling van dit jaar kan daar een handje bij helpen. Het festival is vandaag, vrijdag, en zaterdag, dé plaats voor muziekminnend Schouwen-Duiveland. (foto voorzitter Swen Blikman zit als eerste in de viplounge, die bezoekers kunnen ‘huren’ voor enkele muntjes). Een nieuwe tent moet het achterterrein extra uitstraling gaan geven en is de laats voor DJ’s die er continue zullen draaien.

vrijdag 8 juni 2018