Actueel SD

Scholen doen mee aan politiek-project

De groepen 7 en 8 van alle basisscholen op Schouwen-Duiveland zijn uitgenodigd om mee te doen aan het educatieproject onderwijs en politiek. Dit project bestaat uit het kennismaken met politiek en wat het precies betekent.
Willibrordus en Binnen de Veste hebben zich voor dit project aangemeld. De leerkrachten hebben de leerlingen verteld over de basisbeginselen van politiek en op Prinsjesdag is er naar het jeugdjournaal gekeken. Ook heeft wethouder Van Burg de scholen bezocht en onder andere uitgelegd wat het betekent om wethouder te zijn. Met deze kennis op zak hebben de leerlingen een opdracht gekregen: “Bedenk samen met je klas een idee waardoor Schouwen-Duiveland nog kindvriendelijker wordt”.

Om zelf te ervaren hoe het is om in een raadszaal van een gemeente te zijn, mogen de leerlingen hun ideeën op donderdag 17 mei in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee presenteren. De leerlingen hebben helemaal de vrije hand hoe zij deze opdracht invullen en hoe ze het presenteren. Een jury – bestaande uit kinderburgemeester Stan van der Wekken, burgemeester Gerard Rabelink en een beleidsmedewerker Jeugd – kiest uiteindelijk het innende idee. De winnende klas mag met de hele klas naar de Den Haag. Daar krijgen de leerlingen een rondleiding over het Binnenhof en mogen ze gratis naar Madurodam.

dinsdag 15 mei 2018