Sport

Delta Sport/EMM kunnen via driekamp naar tweede divisie

De handbalmannen van Delta Sport/EMM kunnen in een driekamp met Dongen en HVC promotie naar de tweede divisie afdwingen. De driekamp wordt gehouden op zondag 27 mei op een nog door de NHV nader te bepalen locatie.

Waarschijnlijk wordt het een sporthal in het midden van het land vanwege HVC, dat uit Emmer-Compascüum komt. Deze plaats ligt ten oosten van Hoogeveen in Drenthe. HVC is tijdens de reguliere competitie derde geworden in de hoofdklasse A. Het had een achterstand van negen punten op kampioen UGHV. Dongen werd derde in de hoofdklasse B met slechts twee punten op Apollo, de nummer één.
Een dikke maand na het einde van de competitie krijgen de handballers van Delta Sport/EMM een kans om te promoveren naar de tweede divisie. Deze kans liep de Zeeuwse handbalcombinatie aanvankelijk mis omdat in de competitie op een gedeelde tweede plaats met Helius was geëindigd maar door de ploeg uit Hellevoetsluis werd afgetroefd op doelsaldo. Helius verloor vervolgens haar promotiewedstrijd voor een plaats in de tweede divisie. Omdat er daarna nog een plek vrij kwam, promoveerde ‘verliezer’ Helius alsnog.
En nu is er dus weer een plaats vrij gekomen waarvoor zich HVC, Dongen en Delta Sport/EMM hebben gemeld bij de NHV.

maandag 14 mei 2018