Sport

Bowler De Weerdt ‘dik tevreden’ na eerste optreden bij senioren

Terwijl iedereen al dan niet aan het genieten was van een kampioenschap in Eindhoven, keek Elvira de Weerdt met een goed gevoel terug op haar eerste optreden op een seniorentoernooi in het nabij gelegen Tilburg.

,,Ik ben dik tevreden”, sprak de Zierikzeese bowler. Er zijn slechtere locaties denkbaar om als 21-jarige, die onlangs twee perfect games twee dagen achter elkaar gooide, je debuut te maken op een groot seniorentoernooi. Wat heet groot, het evenement in Tilburg is de vijfde stop van de European Bowling Tour 2018 en dus De Weerdt’s eerste bij de ‘grote’ dames en heren. Aan het ‘vertrek’ stonden veel goede Belgen en Nederlanders, maar ook een Duitser, een Fransman en zelfs een Canadees. In totaal deden er 47 bowlers, negen dames en 38 mannen, mee. De openingsdag van deze Europese wedstrijd – het toernooi om de Bronzen Schietspoel duurt tot en met zondag 22 april – was zondagavond. Tussen acht uur en half twaalf ’s gooide De Weerdt (foto) op de banen van het nieuwbakken Tilburgse bowlingcentrum Dolfijn, dat twee jaar geleden afbrandde, zes games.
,,Ik vond het toch wel spannend”, blikt De Weerdt maandag, na een korte nacht van zes uurtjes, terug op haar debuut bij de senioren. ,,Maar ik probeerde mijn koppie gewoon cool te houden.” Dat lukte, gezien haar scores best goed. De Zierikzeese scoorde bijna een gemiddelde van twee honderd punten. Hiermee werd ze 22e in het overalklassement van de eerste en voor haar laatste dag en vierde bij de vrouwen. Deze positie was niet goed om verder door te gaan in het toernooi. Dat kwam voor haar niet als een verrassing. Op deze website zei  ze eerder: ,,De kans dat ik doorga, is vijf procent”. Binnenkort hoort De Weerdt of ze bij de Nederlandse selectie voor het EK zit. Dat zou weer een mooie stap in haar prille carrière zijn.

maandag 16 april 2018