Actueel SD

’t Kofschip slaat nieuwe weg in

Het roer gaat om bij openbare basisschool ’t Kofschip in Zierikzee.

Niet omdat de resultaten achtergebleven zouden zijn, integendeel. Maar omdat het onderwijsteam onder leiding locatieleiders Anique Volkeri en Jeroen Nouwens vinden dat er meer uit de kinderen te halen valt dan tot nu toe het geval is geweest. Om die nieuwe koers te varen, zijn er inmiddels heel wat bakens verzet.

,,We hebben onze manier van werken tegen het licht gehouden. Bij alles wat we doen vraagtekens gezet. Waarom doen we de dingen die we doen?” legt Nouwens uit. Ook uit een stuk onvrede bij de leerkrachten, die, zoals Anique Volkeri het verwoordt, ‘vaak aan het einde van de dag het gevoel hebben dat we niet alle kinderen persoonlijk aandacht hebben kunnen geven’. Het hele verhaal in WereldRegio deze week.

zaterdag 14 april 2018