Sport

Janson debuteert (eindelijk) voor Kloetinge

Ramon Janson voetbalt weer. Na voor de tweede keer te zijn geopereerd aan een voorste kruisband heeft hij zijn eerste minuten voor het eerste elftal van Kloetinge gemaakt.

Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen DVC die de Zuid-Bevelandse ploeg, poulegenoot van Bruse Boys in de eerste klasse B, met 2-0 won. Na 58 minuten werd Janson (foto) zaterdag vervangen door Van Tiggele die twee minuten later scoorde. De behendige en snelle spits liep de tweede blessure aan zijn voorste kruisband op tijdens de door MZC’11 op 1 april 2017 gewonnen wedstrijd tegen Rijsoord. Janson landde in die partij na een kopduel op zijn rechterbeen en zakte er door heen. Een jaar eerder ging in Axel voor de eerste keer mis.
,,Het was gaaf om eindelijk mijn debuut in het eerste te maken”, reageerde Janson. ,,Het heeft lang geduurd maar het is er dan eindelijk van gekomen. Het mooie van de club is dat iedereen het me gunt. Het belangrijkste is om gespeeld te hebben en dat de kop eraf is. Nu nog fitter worden en zorgen dat ik bij de nacompetitie topfit ben.”
Volgend seizoen krijgt Janson gezelschap van een andere speler van Schouwen-Duiveland. Dan komt Bruse Boys-verdediger Koen van den Berge uit Burgh-Haamstede naar het Wesselopark.

zaterdag 14 april 2018