Sport

Bliek naar nacompetitie: ,,Het was een leuk feestje”

Julius Bliek mag na het reguliere seizoen in de eerste divisie met FC Dordrecht strijden om een plaatsje in de eredivisie.

De voetballer, geboren in Burg-Haamstede maar sinds 2017 wonend in Goes, en zijn team onder leiding van de Zeeuwse trainer Gérard de Nooijer veroverden maandag de derde periodetitel. ,,Het was een leuk feestje”, klinkt Bliek dinsdag nog een beetje schor. Het feestje in Dordrecht was een gevolg van de 1-0-zege op RKC Waalwijk waarmee de periodetitel maandagavond een feit werd. Bliek werd tijdens dit duel gesteund door tientallen supporters van Kloetinge, de club waarmee hij vorig seizoen nog in de eerste klasse speelde. Ze hadden werkelijk een levensgroot spandoek meegenomen met de tekst: Forza Julius.
,,Dit is sportief gezien hartstikke mooi. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en de nul gehouden. Het stadion was en stond de hele wedstrijd achter ons. Het was zo’n belevenis.” Dat FC Dordrecht en Bliek goed bezig zijn, wordt ook door de kenners gezien. Na de speelronde van afgelopen vrijdag in de Jupiler League werd Bliek (foto) verkozen in het elftal van de week. Dat was de eerste keer dit seizoen. Bliek verheugt zich al op de nacompetitie. ,,Uit naar FC Twente, hoe mooi zou dat zijn?”

WO

dinsdag 13 maart 2018