Sport

Goede prestaties turners en organisatie GV Delta Sport

Het onderdeel voltige was bij de landelijke turnwedstrijd in Zierikzee de scherprechter voor de Delta Sport-turners Stan de Looze (tweede divisie jeugd) en Rik van Duin (derde divisie senior).

Op de overige vijf turntoestellen kwamen de enige Zeeuwse deelnemers in de landelijke KNGU-wedstrijd wel prima voor de dag. De Looze (foto) eindigde op een zevende plaats met 63.700 punten. De turner uit Zierikzee zette de beste prestatie neer op het onderdeel ringen (11.300) en pakte twee keer de tweede plaats op vloer (12.100) en sprong (11.000). Ook bij het onderdeel rek maakte hij een mooie oefening die door de jury werd beloond 10.850 punten, goed voor een vijfde plaats. De Looze, die een keer in de week extra training krijg in Zwijndrecht, plaatste zich in Zierikzee voor de doorstroming meerkamp kwartfinale en NK-toestellenfinales op ringen, vloer en sprong.
Van Duin turnde op de meerkamp 55.200 punten en dat betekende een zeventiende plaats waarbij er achttien turners doorstroomde naar de volgende landelijke wedstrijd. Vooral de rekoefening was van hoge kwaliteit met een derde plaats. Ook de sprong- (zesde) en ringenoefening (vijfde) toonde Van Duin kwaliteit.
De landelijke wedstrijd van de KNGU in Sportboulevard trok 450 turners uit heel Nederland en ruim 800 bezoekers. Directeur van de KNGU, Marieke van der Plas, kwam zaterdag medailles uitreiken. Organisator GV Delta Sport was de eerste club in Zeeland die een landelijke turnwedstrijd voor mannen organiseerde. De KNGU gaf de Zierikzeese vereniging een groot compliment en kreeg aan het einde van de tweedaagse wedstrijd een KNGU-herinnering voor de club.

WO

maandag 12 maart 2018