Sport

Volleybalsters Forza winnen thriller in Asperen

WHV, de tegenstander van Forza, moet ongetwijfeld hebben gedacht dat het niet meer mis kon. De ploeg uit Asperen had zaterdag slechts nog twee klappen nodig.

De zege in het zeventiende competitieduel van Forza in de promotieklasse ging echter naar de ploeg van coach Mark van der Paal, terwijl WHV in sets met 2-1 leidde en in het vierde bedrijf met 23-19. Bij deze stand kwam Marit Klein aan service en haar prima reeks bracht Forza terug in de wedstrijd en winst van de vierde set. De vijfde en beslissende set ging vervolgens relatief eenvoudig naar de volleybalsters van Schouwen-Duiveland: 25-20 17-25 25-19 23-25 8-15.
,,Vandaag was het collectief nodig om de wedstrijd over de eindstreep te slepen”, aldus Van der Paal. ,,Een sterk blokkerend WHV maakte het ons lastig. Met name aan de buitenkant kwamen we aanvallend er moeilijk doorheen. Een goed spelende Chantal Savenije maakte het de tegenstander moeilijk met haar geplaatste service en haar set ups richting Brit van Beveren bracht de tegenstander bijna altijd tot wankelen. Credits ook zeker richting Willemijn Olree die met haar geplaatste ballen ook de nodige punten binnen haalde voor Forza.”

WO

zondag 11 maart 2018