Varia

Bewoonster Borrendamme wil windvrij appartement

Ze heeft naar eigen zeggen het mooiste appartement van Borrendamme in Zierikzee: met bij helder weer zicht op de Oosterschelde en de vuurtoren van Haamstede.

Maar wel een appartement, dat aan alle kanten rammelt. En dat is de zeventigjarige Joke Baauw naar eigen zeggen ‘spuugzat’. Bij windkracht zes staat haar vinyl bol en nu lekt het kozijn ook.

In december 2013 verhuisde ze vanuit de Deurloostraat in Zierikzee naar het spiksplinternieuwe Borrendamme. Een complex dat met hindernissen is gebouwd en zelfs leidde tot het wegsturen van de aannemer door opdrachtgever Woonzorg Nederland. Maar alle bouwkundige problemen zijn nagenoeg opgelost. Behalve voor mevrouw Baauw.

Als een professionele weervrouw houdt ze vooral de windverwachtingen in de gaten. En als het windkracht zes is, begint de ellende. Het vinyl in de woonkamer komt omhoog. Wind jaagt onder het vinyl en dat elke keer weer. ,,En elke keer weer bel ik met Woonzorg of de aannemer H4A. Dan zeggen ze terug te bellen, maar soms pas weer een maand later.”

Toch is er inmiddels van alles geprobeerd. De buitenmuur is onder handen genomen. Met een hoogwerker zijn er nieuwe stenen gemetseld. Maar alle inspanningen ten spijt: het probleem blijft en de ergernis neemt toe. ,,Schilders die langs kwamen op opnieuw te behangen spraken zelfs van een ‘spookhuis’, vertelt de bewoonster. Iedereen staat voor een raadsel.
Windkracht zes zuidwest en westzuidwest en de ellende is er weer. Iedereen lijkt voor een raadsel te staan. ,,Maar ik ben het nu beu. Heb Woonzorg in november aansprakelijk gesteld, maar heb nog steeds geen reactie ontvangen”, vertelt Joke Baauw. ,,Ik heb ze al gezegd dat ik de publiciteit zou gaan zoeken. Ik overweeg zelfs het programma Radar in te schakelen. Dit geeft zoveel ergernis. Dan moeten ze het verlies aan wooncomfort maar compenseren”. Een woordvoeder van Woonzorg is bekend met de problemen en liet eerder al weten dat ‘dit het laatste probleem’ is.

New Figure Weight Loss

vrijdag 12 januari 2018