Sport

Runner up Van de Broeke roept koploper El Mouaziz terug

De vijftigste editie van de Mosselloop is ‘met recht’ een jubileum geweest om niet snel te vergeten, al zullen weinigen het volgende hebben meegekregen.

Had winnaar Hamid el Mouaziz wel gewonnen als hij niet ‘een handje’ werd geholpen door Tim van den Broeke. Bij een nieuw stukje parcours wees de Vlissinger de Marokkaanse atleet de weg. El Mouaziz liep na dat nieuwe stukje naar rechts waar hij links moest. Op dat moment liep hij ongeveer twintig meter voor op Van den Broeke die hem terugriep. Derhalve een toppunt van sportief gedrag. Met andere woorden: wanneer Van den Broeke niets had gezegd, was hij mogelijk de winnaar geworden van de jubileumuitgave van de Mosselloop door Boswachterij Westerschouwen. Het had zomaar gekund want het verschil op de eindstreep tussen El Mouaziz en Van den Broeke na acht kilometer bedroeg slechts vier seconden. Naar verluidt had El Mouaziz (foto) erg genoten van het parcours en was hij mogelijk daardoor wat ‘afgeleid’.

dinsdag 14 november 2017