Actueel SD

Kwekerij Kerkwerve genomineerd voor Pioniersprijs

Kwekerij Seaweed Harvest Holland zit bij de vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar. Het bedrijf uit Kerkwerve van John van Leeuwen en Julia Wald is de grootste zeewierkwekerij van Europa.

Wie uiteindelijk op 25 november de geldprijs en het bijbehorende kunstwerk krijgt uitgereikt wordt mede bepaald door stemmen van het publiek. De kanshebbers zijn naast het bedrijf in Kerkwerve zijn:
– De internationaal succesvolle milieuvriendelijke aardappelwasmachine van VAM WaterTech uit Borssele (Eduard van Antwerpen).
– Ingenieursbureau Walhout Civil, die laten zien dat je na je studie in de Randstad gewoon vanuit Middelburg bijzondere internationale projecten kunt uitvoeren (Jan en Korné Walhout).
– De unieke, milieuvriendelijke schroefdraadsmering van Lubo International uit Kortgene (Peter de Bruine).
– Weg Van Jou, de film die Zeeuws-Vlaanderen op de kaart zet (Jan Lievens & Nynke van der Ploeg) uit IJzendijke.
Dit zijn de vijf genomineerden die volgens de jury de afgelopen periode het meest hebben laten zien welke mooie Zeeuwse initiatieven er zijn. Zij hebben zich als pionier onderscheiden op het gebied van durf, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap en daarmee een positief beeld gegeven over onze provincie en de kansen die er in Zeeland zijn.
Op zaterdag 25 november wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van stichting De Zeeuwse Connectie in Middelburg. Tot die tijd kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen op wie zij vinden dat de winnaar zou moeten zijn van de 5.000 euro prijzengeld, de oorkonde en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer. Dit kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

dinsdag 14 november 2017