Sport

Routecontroleur Van de Wiel stopt na vijftig keer Mosselloop

De jubileumeditie van de Mosselloop was de laatste van Gerard van de Wiel.

De 78-jarige inwoner van Scharendijke nam in 1968 het initiatief voor de Mosselloop, organiseerde de wedstrijd in Boswachterij daarna jarenlang (met Wim Schot) en is vele jaren tijdens de wedstrijd actief geweest als routecontroleur. In deze hoedanigheid was Van de Wiel (foto) zaterdag 11 november bij de vijftigste uitgave van de Mosselloop actief. Ook heeft hij een punt achter gezet zijn betrokkenheid bij de Deltacross en de Pannekoekenloop, later in het crossseizoen 2017/2018. De reden dat hij stopt? Tijdens één van de wedstrijden waarbij Van de Wiel betrokken was, vroeg iemand waar Van de Wiel was. ,,Bleek ik naast die man te staan. Ach, ik kan er wel om lachen”, reageert de zeventiger. Maar voor hem was het wel moment een dikke punt achter te zetten. Na vijftig jaar….

zaterdag 11 november 2017