Sport

Bekerstunt ZSC’62 tegen Bruse Boys

Met drie reddingen in dezelfde hoek was ZSC’62-doelman Raymon Bodbijl na de bekerwedstrijd tegen Bruse Boys de gevierde man. Hij en zijn ploeg vloerden de eersteklasser na 1-1 en de daardoor noodzakelijk geworden strafschoppenserie.

Derdeklasser ZSC’62 naar de volgende bekerronde. Daar was natuurlijk niemand zaterdag in en rond Scharendijke vanuit gegaan. Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld: ,,Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig. We wisten op voorhand dat dit een vervelende wedstrijd zou worden”. Niettemin steekt de Goese coach de hand in eigen boezem. ,,Het tempo was niet hoog genoeg en waren niet creatief en nauwkeurig genoeg. Rond de ‘zestien’ waren we niet doortastend genoeg.” En over de pingels: ,,Die kun je winnen en verliezen”. Wrang vond Groeneveld wel het gegeven dat de Bruse strafschoppennemers alle drie de rechterhoek kozen terwijl zo normaal voor links ‘gaan’. De drie missers – of beter gezegd: de pogingen werden gekeerd door Bodbijl – kwamen van Yarick Dorst, Perry Potappel en Johan Vroegindeweij. Namens ZSC’62 benutten Barry van de Stel, Mark Provoost en Lennart Wesdorp hun penalty wel.
Penaltykiller Bodbijl wist van tevoren wel dat hij in een wedstrijd als deze belangrijk kon zijn, maar had vooral genoten om weer te keepen omdat hij het plezier erin was kwijtgeraakt. ,,Het was lang geleden dat ik onder de lat heb gestaan. Dit doet een mens goed, maar het is vooral een teamprestatie. Het is fijn om weer vertrouwen te krijgen van mijn teamgenoten. Zij zijn belangrijk geweest om het keepen weer op te pakken.” De laatste wedstrijd die Bodbijl keepte, was de nacompetitiewedstrijd tegen Halsteren (6-0) waarmee ZSC’62 op 3 juni van dit jaar promotie naar de derde klasse afdwong.
Strafschoppen waren ook nodig bij Bevelanders-FC De Westhoek. Nadat het na negentig minuten 2-2 was, won FC De Westhoek de penaltyreeks met 5-3. WIK’57 had zaterdag geen kans bij Tholense Boys: 6-0.

zaterdag 11 november 2017